fredag 18. februar 2011

15 revejakt tips...

 1. Kjenn ditt våpen,dine begræsninge,å våpenets begrænsninger. Træning er aldri feil, Uannsett kallas våpen og kaliber du bruke.
 2. Jakte du fra glugga,vær lydløs.Ikke bråk me stola,våpen el.l. Røyke du..bruke skrå/snus under jakta. Mikkel har en fenomenal loktesans..å bli fort misstænksom.
 3. Jakte du under åpen himmel,vær usynli. D.v.s kvit kamo..all over. Våpenet MÅ å kamufleres.
 4. Kle dæ vældi godt,men ikke så godt at et"hurtig"skudd bli umuli. Føttern og hodet e vikti å hold varm.
 5. Kan du ligg å skyt,så jør det. Kan du ikke det,så sørg før godt annlægg og støtte fra dær du skyt.
 6. Har du åte,så ikke tull me å gå mye fram te åta å slæng på allskens rariteta såm du trur lokke ræv. Detta jør mikkel mistænksom,å gjør at det går længer ti før han e trygg.Lægg ut åte,å la den  vær. Ætterfyll KUN når det e fritt.
 7. Mange små betta e bedre enn en stor. Har du et heilt slakt av nåkka slag,del det opp/sprætt opp buken om muli. Å spre det litt rundt.Da blir detta lættar før mikkel å førsyne sæ av. Hundefor e et bra middel før å hold ræven på åta ei stund..mange små bita..osv.
 8. Ikke skyt kråke/ravn på dagtid på åta. Dissa fungere som jungeltelegraf,å signalisere i skogen at her e "fast food".
 9. En musepiper kan vær smart å ha før å påkalle mikkels oppmærksåmhet vest han e vældi opptatt på åta,eller luska rundt i skogen,å ikke vil ne på åta.
 10. Kikkert e et must. Da vil du kunne studere eventuelle mistænksomme skygga i ro å mak istede før ijænna et kikketsikte me påfølganes triggerhappy tendænsa. Mange jægera har skutt ei buske..eller i værste fall naboen si katt.
 11. Har du åta,å glugga. Lag dæ et åtelys innafør reglementet. Det e så utruli my bedre å ha litt lys einn ingenting. Å du som jæger e ikke avhængi av fullmånetia,men kan jakte heile måneden. Ærgo kan predatorjakt bli mer æffektiv.
 12. Har du skutt en ræv. Ikke stress me å hente den. La den ligg te du har avslutta jakta eller næste mårra. Det kan godt dokke opp fleire mikkel på samme natt/åta.
 13. Har du løssa skudd å mikkel har strøkke te skogen..gå fram å sjækk skuddplassen før pæls,hår og blod. Har du sny,se ætter kor kula har gådd ut,å se om den har ekspandert eller e heil. E det lite blod,ikke gå ætter. E det mye blod. Ikke gå ætter da heller. Vent MINST 3 tima før du begir dæ ut på ettersøk. Detta før at mikkel kan gå ekstremt langt på adrenalin. Å støkk man den ut rætt ætter ei skadeskyting,så risikere man at den går inn i hi. Me di følgan det kan få. E mikkel hardt skadd,så lægg den sæ ne ganske nært åte,å blør ihjæl eller bli sårstiv såm vi si. Å da finn du den næste mårra. E den lætt skadd,kan den gå langt,men stoppe å sjækka ka det va såm beit han. den e det ikke sikkert at du finn meir.
 14. Avslutt ikke et ættersøk uten at du me go samvettihet kan si at den mikkel åverleve å har det godt. Da søv du å bedre.
 15. Spreng mikkel me rompa rætt opp,e den mæst sannsynli dauskutt. Hæng rompa rætt bak,e den lætt skadd. Detta har aldri slått feil på di æ har observert. Så se ætter skuddtægn når du skyt.
Men det e ingen regel uten unntak. Detta e bære ærfaringe såm æ rabbla fort ne å såm æ har tellængna mæ ætter 19 år me rævejakt..å et X-anntall mikkel på sammvettiheta.

God jakt og lykke til.

3 kommentarer:

 1. Hei

  Jeg har vært på åte kvar dag sia jeg har et viltkamera der, skutt en rev på 2,5 mnd, siste 5 ukene har det ikke vært rev der. Kan det være at den blir mistenksom pga lukt fra meg og nytt åte ofte??

  Ser at et tips som jeg har lest en annen plass er at legger en på nytt åte så skal det være 3 meter fra det gamle. Hvorfor det? Er dette noe som en må gjøre eller er det tull?

  Jeg gravde ned den reven jeg skaut på åteplassen. Jeg gravde den ned heil. Jeg har ikke hatt rev på åtet som jeg har observert etter dette, kan lukta eller noe sånt fra denne skremme vekk andre rever?

  Mvh reeeev jeger

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Beklager at detta svaret kjæm seint,men det har dessverre blitt glømt av. Når det kjæm te ditt problem me at det ikke går rev på åta di etter at du grov ned en rev,ska ikke ha nåkka å si. Men sikker kan man aldri være. Æ trur ikke det e pga den reven du skaut el grov ned...æ trur det rætt og slætt e så ænkelt såm at du grov før my på åta. Snudd opp ned på jorda rætt og slætt.

   At du må legg ny åte 3 m fra den gammle har æ heller ikke trua på,men har du plass og muliheta te å jør det,så skade det ikke å prøve. En ainna grunn te lite aktivitet på åta kan vær rætt og slætt at det e lite ræv i ditt område? Eller at det e ei åta like i nærheita av dæ såm trække meir rev einn det di jør,samt den lukte bedre einn di åta.

   Slett
  2. Det kreve litt tid å opprette en god åteplass, start gjerne i fredningstia sånn at revongan starte å ete på gropa, da vil flere følge.. har æ erfart hvertfall :P

   Skutt 6 stykk sålangt i år på åte.

   hatt 1 reinsdyr, 2 geite, masse smått ligganes, alt blei spist rimelig fort.. reven har tilogmed gjort et forsøk på å drege hele reinsdyret avgårde, uten hell:P

   Slett