mandag 19. september 2011

Rypejakt i indre Troms.

Da vi ætter my om å men hadd klart å bestæm åss før kor turen sku gå va det om å gjør å fixe transport inn Altevann samt båt på Leina. Alt blei fixa i 12 time før å si det sånn. Men alt ordene sæ før snille gutta:-)
Bardu Skogsdrift sto før transporten..å dæm e dessidert belliast av di 3 aktøran såm driv å transporter inn.
Villmarkstur sku ha 6000.- t/r før 3 mann.
Fjellguiden sku ha 4500.- t/r før 3 mann.
Bardu Skogsdrift tok 3300.- t/r før 3 mann.

Her e mitt utstyr..di 2 andre hadde omså like mye.

Bardu Skogsdrift sin båt. Buster XXL me 200 hk. Det tok 42 min inn Altevann. Ikke no å si på utstyret dæmmes.

Da va vi på tur inn..å han Haakon i småboxa va å me.


2 glade gutta.

Her e vi kåmmet inn te innerenden av Altevann..utstyret ska nu fraktes opp te Leinavann. Det blei nånn tura me båra.


Her ser dåkker rigginga av leir..raie mella hustelt og lavo sånn at vi hadde gang te oppbevaring av utstyr.
Her e det færdie resultatet. Gang mella telt og lavo. Her hadde vi alt utstyret. Masse va hængt opp på spiker sånn at det va unna vei samt at hundan ikke nådde tak i maten.


Her et bilde inni gangen vårres me alt"rotet"på plass:-)
Tur`n inn Leinavann va en våt affære..rægn og rægn og atter rægn. At vi i tellægg plagdes litt i straumen jor ikke saken nåkka bedre. Så ætter 1 time å 45 min kåm vi fram te dær vi sku ha campen. Så da va det bærre å bynn me rigginga av leir. Æ hadde mine klare meininge om kordan den sku vær,men både Joar og Ole Petter va meir i tvil te planan mine. Men da resultatet va færdi så va dæm skjønnt eni i at det va smart det vi hadde jort.
Da alt va færdirigga va det bær å kryp inn i husteltet å bynn å lag mat å ta sæ en pils. Kveldsmaten første dag besto i ordenlig cowboymat..
Brune bønner og bacon på brødskiva me masse majones.

Jummy mat.

Joar hadde glømt bestikket,men det lot ikke te å bli nåkka problem.

Mætt..gla og førnøyd. Joar e ikkerøker,men i fjellet så røkte han såm e skorsein. Å drakk såm en svamp.


Første dag i marka va ikke så my å skriv om. Litt huffsi vær me nåkka rægn å vind. Vind hadde vi alle dagan førutenom siste dag vi dro ned. Når det gjelde fangst så blei det ingen rype på mæ,men bære bommskudd. Joar og Ole Petter fikk fangst..men ikke dagskvota.
En kort kafferast første dag i marka.
Vi va å ute ,me 4-kant sluk i Leinavann. Å resultatet vart 3 stk gjedde..såm vi la igjænn te han Bamse Brakar..før at det e mye bjørn dær inne e det ikke tvil om. Vi så ingen,men vi så dærrimot mye bjørnebærsj og mange maurtuen va endevendt. Ett å anna reinkadaver fant vå å,uten at vi kan si at di va tadd av bjørn.
Guttan kåm iland..blaut og kald.

Joar hold stolt fram ei av tre gjedde.
Vi hadde 3 nydeli daga i marka,men at rype ikke va så ænkelt å finne samt få i sækken jor ikke så mye. Totalt fikk vi 13 stk og 2 kåke på turen. Vi hadde en super tur,sjøl om ikke alt gjikk på skinne. Vi fikk motorhavari på 5 hk vi hadde inn på Leina. Så vi måtte ha bærging ut. Detta kosta litt ekstra,men heim måtte vi jo åkkesåm.
Guttan skrur motor..å finn ut at innpeller`n eller nåkka sånnt e gåen.
Det e ikke like lætt å huske alt når man ikke får skrevet kvær dag,men han Joar sto før di mæst mineværdie øyeblekkan iløpe av turen Her e et lite knippe me bilda av han i førskjellie situasjona.
Joar va så frustert åver at han ikke had dækkning på sin IPhone..når æ og Ole P hadde dækkning på vårres Nokia,at han klattra opp i et tre før å førbedre motakerførholdan. Men det hjalp ikke så han konkluderte me at det va en DRITTTELEFON han hadde.

Ikkerøyker..gutt`n i røyken.

Siste kveld i teltet..å han har fyllt kvota ta gangs.

Her e vi på tur. Det ser faktisk ut såm Joar blei sjøsjuk å hang åver rækka før å mate gjedda. Men sanheita e ta han knyt laust et tau i baugen på båten.


Æ og Joar sku krysse Maisaælv..nåkka såm resultert i at han rammla uti..å æ flirt så æ holdt på å pess mæ ut.
 Vi hadde godt me mat me åss. Å ætter første jaktdag laga vi pølse,brunsaus,potet og surkål. Æ trur guttan satt pris på det.Under en av vårres kaffepausa i marka så fant vi nåkka førundeli greier i ei buska. Det ser ut som et spinn av et eller anna slag..fullt av nåkka såm ligne på museskitt og sommerfugel larva/puppa. E det nånn såm veit ka detta kan vær?

Ka e detta????

Gutteklubben.

Æ va uheldi å trødd på pølsa mi før æ fikk lagt den på bolet..den blei hundemat.

Ole Petter og Joar under kaffepausen dag 2.

Ole Petter testa hodeløkta si..den verka fint.

Heimturen åver Leina tok 1 time å 17 min me en båt på slæp.

3 jægera me felles fangst..Ole Petter skaut 5. Joar skaut 5 og æ skaut bære 3.

1 kommentar: