onsdag 9. mars 2011

Ny ræv i natt på Pulver:-)

Klokka 03.45 i natt peip det i min rævevarsler.
Æ va heilt i koma,å skjønnte lite eller ingenting. Tok tak i tlf å kikka på den,men dær va det ikke lyd. Så på hauv i nattborskoffa før å dræp den lyden før Madam Min kvekkna te,men dær va det jo ingen motaker. Den sto jo i vinduet. Raskar enn Fantomets skygge va æ i vinduet,bak gardina å slo av varslern. Æ va enda langt fra våken.
Rusla ne trappa å inn på badet. Å kikka ut vinduet..æ så da ingenteng..det va et førykanes uvær dær ute,me snyfokk å massevis av vind. Æ va sånn smått sikker på at det faktisk kunne vær ei feilvarsling. Men æ åpna vinduet å tok fram rifla å kikka ut i kikkerten. Æ så fårtsatt stort sett ingenteng..dårli lys va det å pga snyfokket. Det bynnt å bli kaldt av å stå me åpent vindu å all den vinden såm blåste inn. Kan vell si at æ ikke va så steikanes my påkledd akkorat. En liten tur på lillehuset tænkt æ før æ lokke ijænn å går te sængs. Ætter miginga så kikka æ ut,å jaggu ta så æ ikke at mikkel kåm ruslanes ne fra skogen..sånn rundt dær æ veit den kjæm. Fram me rifla ijænn å lægg den klar i vinduet,men det e så vidt at æ ser mikkel me full zoom. Skrur ne te ca 5 gange førstørring,å da blei det litt bedre. Studere mikkel litt,å ser den e tydeli skepist..bevæge sæ sakte mot åta. Et lætt mål egentli,sjøl om holdet e 92-95 m. Lægg tråkorset i bogen på han å kontrolere skuddet av..klikk..
"Fan i hælveta"si æ te mæ sjøl. Har æ glømt å ladd enda en gang? Sætt mæ på huk på badegolvet å lirka opp sluttstykket,å ut poppa en patron. Kjenn på den å kjenn at den har kula. Ærgo enda en patron som klikka. Har opplevd det før me den gammle NATO hylsa. Jaja..ikke så my å jør me det..
Lar ny patron finne plass i kammeret,å lægg på ny rifla i vindusposten. Mikkel e kommet et parr meter nærmar nu. Lar trådkorset finn bogen enda en gang,å så går skuddet. Mikkel dætt i skuddet..i 1 sekund e han flat,så spætt han opp å pile rætt te høyre me rompa opp. Ja,men da dør den snart veit æ. Ser i kikkerten litt rundt,å ser han ligg ca 25 m fra åta..stein dau.
Tar å lokke vindu å går te sængs,men fikk ikke søv. Blei ligganes å grubble på koffør mikkel sprang di metran den jor. Men blei ikke nåkka klokar av den grunn,så te slutt sovna æ.
Opp i mårrest å tok på trugen å rusla ut å henta mikkel.
Det e før mæ et stort spørmålstægna at den i det heile tatt har bevægd sæ ætter at æ traff den. Allt..apsolutt alt av tarma,mangsækk,lever etc hang ut av den..blodlaus va den å blidd.
Har skutt nånn ræva i mitt liv,men me V-max og Sierra kulen æ har brukt,bli det my søl. Men det spælla inge rolle..den ska daue ikke spises.
Ætter æ had henta mikkel så tok æ prøva av den før veterinærinnstituttet..kappa tonga av å henta avføringsprøve. Det va ikke så galt/hæsli/ækkelt såm æ egentli had sett før mæ det sku vær. En ok teng å gjøre før kr.250.- ekstra..så nu får æ kr.750.- pr skutt mikkel. Da bynn det å bli bra. Synd sessongen går mot slutten. Det e førøvri den første mikkel av di 17 æ har skutt her såm ikke e 100% rødræv..denna va ganske så mørk,så det e tydeli at den e iblanda sølvrev.
Nr 7 sia 1 januar,å nr.11 sia oktober.
En stor hannræv veid te 7.5 kg uten blod. Gammel mikkel detta me store bailla..bære æ had større:-)
Detta e kula såm nu bli brukt. Trur det e ei Sierra TNT på 110 grains..den sløye ræven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar