tirsdag 13. desember 2011

Mikkel nr.4.

Ja da bynn det å bli aktivitet her. Ikke det at ælva e frose te enna,men det e kåmmet litt meir sny,å kulda såm har vært! Har gjort at Morten skogmus har krøppe længer ne i bolan sine. Ærgo så finn ikke mikkel like lætt mat såm før bære ei uka sia.
Så i mårrest så peip det i varsler`n.
Ganske så nøyakti kl.05.55.
Æ va snar ut av bingen,å slo av varsler`n. Traska ne på badet å tok på brillan(Æ ser ikke så vældi dårli,men det e greit å ha dæm på)
Tok ne rifla å laddan den. La den ne på vaskemaskinen,å lura opp luka mi. Står ei lita stund å ser,men ser ikke anntydning te nåkka mikkel. Men spor ser æ dærrimot masse av.
Men plutseli,heilt i ytterkant av kjærneområdet te åtelyset mitt,så ser æ 2 blinkanes øya. Å mikkel kjæm labbanes ne fra sommerfjøset bak i skogen.
Æ tar opp rifla,å følg den i kikkerten. Den kjæm ganske så førsekti ne på jordkanten,å bli ståanes å kikke sæ litt rundt."Tydelivis en litt førsekti mikkelræv det her": tænke æ.
Men så tar den mot te sæ å bynn å gå sakte langs jordkanten..da blottlægg den heile blinken te mæ.
Æ e langt fra tongbedd..avsikkre,å klæm inn avtrækkarn.
Æ ser at mikkel hoppe te,å lægg avgåre i ei svarten fart. Men æ ser å at mikkel si rompe står rætt opp. Det e et godt tægn på at den e dauskutt..den bære veit det ikke sjøl.
Æ følg mikkel i kikkerten,å ser at den førsvinn bak en haug 30 m mot høyre fra dær æ traff den.
Æ veit den ligg ikke langt unna,å lokke vinduet å kryp te sængs..henta den i mårra tirli.

Så da æ sto opp på mårran i dag,va æ å kikka i vinduet. Å syntes at æ så nåkka oppå bakken såm æ ikke har sett før,men det va enda så mørt at æ ikke va sikker.
Kler på mæ,å går ut. Tar hagla me sånn just in case.
Åjoda,æ ser den når æ e ca 50 m unna. Den ligg såm om den ser på mæ..hodet litt opp,å øran vises godt.
Æ liste mæ roli opp mot den,men skjønne da æ e på 30 m at den e steine dau.
Æ må si e blei litt åveraska da æ så kordan den lå..han har tydelivis sku ha bette sæ sjøl dær det gjor andt i samme øyeblekk såm den daua..det ser man utifra bildet. Skuddet har gådd litt langt bak,men ikke så langt at det va et vommskudd. Har troffe ribbeinan,men kula har ikke expandet i samme grad såm det gjor på den forje ræven. Det e sikkert pga farta bli litt lavare ute på 90 m einn på 45 m.
En hannræv på 7,5 kg va dærme et faktum å nr.4 så langt.
16 stk igjænn..
Denna sku tydelivis bit sæ når den daua.

Det bli ænkelt å ta tungeprøva før Veterinærinnstituttet av denna.

Her ser man første sårplassen..han har ikke fløtta sæ langt,men spran ca 40 m ætter den blei troffen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar