fredag 6. januar 2012

Skabbrev.

I dag kl.12.30 ringte en av mine naboa her i bakkebygrenda.
Han sa at en ainna nabo av han hadde observert en skadeskutt ræv i halv 8 tia på mårran. Ræven hadde gådd rundt en nedlagt fjøs på 3 bein. Så han va sekker på at den va skadeskutt.
"Ja,men den e ikke skadeskutt av mæ"-sa æ..uten at æ kunne vær heilt sekker på akkorat det da. Men det e 2 år sia æ skaut på en ræv me hagla såm stakk te skogs,å såm blødde mye. Den fant æ aldri dessværre.
Men nokk om det..han såm hadde ringt naboen min had ikke sett at ræven kåm fram fra fjøset værken på nord eller på sør-sia. Så han va sikker på at den lå i møkkjellar`n.
Æ sa æ sku ta en tur.
Tok hagla te Madam Mim..ja ho har faktisk egen hagel..å kjørte ne te dær ræven va observert.
Ut av bilen,å sprang ne å stilla mæ litt oppfør åpninga av møkkjellar`n. Detta før at mikkel,hvest den va dær,ikke sku få sjangs om å stekk så langt før æ kåm.
Men ingen ræv kåm ut av den. Sto ei lita stund å kikka på sporan dær. Så at det gikk ne og inn,men ikke ut. Ærgo måtte mikkel vær dær inne.
Laga litt bråk,i håp om at den kåm ut såm en rakætt..ingen reaksjon.
Lytta litt te..så hørt æ tusling innanfra.
Æ håppa ne framfør åpninga,akkorat såm en geriljasoldat,meir lik en Michelinmann antakelivis,me hagla skyteklar,å hoedløkta teinnt. Æ måtte vær et skræmmanes syn før mikkel kåm ikke ut..den bære kikka på mæ me gule øya..liksåm såm en vulkan. Æ trudd f..mæ den sku flyg på mæ. Næsten såm en ulv fra di her skrækkfilman såm man så i yngere daga.(Nu e æ så vannvetti mørkeredd at æ tør ikke se skummle filma længer)
I løpe av di 2 sekundan blikke mitt flakka rund i møkkjellar`n,så kostatere æ at ræven e full av skabb å går på alle 4 føttern.
Æ løfta hagla,å avslutta livet hannes.
Detta va en litt sånn plug and play ræv,men like fullt en ræv i statistikken min.
14 ijænn..

Skabbrev..lægg mærke te den hårlause rompa. Denna had nåkk ikke levd mye længer.

Sånn transportere man skabbrev me likvogna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar