mandag 24. januar 2011

Rævevarsler motatt og modda:-)

Postman Pat kåm i dag me pakke te han Pulver.
Pulver blei i ekstase da han så at det va den Driveway Patrol som va bestillt fra E-bay.
Pakken blei sendt fra USA den 18 Januar,å motatt i dag..6 daga e ikke værst.
Men mått modærnisere di litt før di bli montert ut.
Skrudde di opp å så at antenneledninga va limt fast inni sensoren. Den tok æ laus å tredd ut ijænna et hull såm va på undersia. Samt at æ fjærna 1 cm av plasten såm e rundt ledninga. Detta håpa æ hjælp på sendererækkevidda på sensoren.
Så tapa æ skjøyten på sensoren med en runde isolasjonstape,før æ skrudd delan sammens. Så klistra æ tapen på rundt sensoren. Så blei det 3 runda me isolasjonstape i skøyten. Detta før å førhåpentlivis gjør den 99.9% vanntætt.
Kamuflering e vikti..så svart,sølv og rød sprit-tusj blei rota fram,så bei den dekkorert.
Synest sjøl den blei rekti så usynli.
Men sia æ ikke e sikker på at den e 100% vanntætt,så valgte æ å lage tak på sensoran. Tok ei spylervæskekanne såm æ delt i 2 å forma te et passanes tak. Di blei kamuflert på samme måte såm sensoran. Det einaste såm æ ikke likte va det blenkanes lyset fra dioden i framkant av sensoren. Så den fikk en liten lapp me svart isolasjonstape på. Æ har ikke peiling på om mikkel ser det lyset eller ikke,men æ valgte å dække det t.
Hadd en liten test på di i ettermiddag..100 m å di slo ut på varsleren. Har som sakt 2 stk,men ser at æ klar mæ me en. Da bægge sensoran slår ut på 1 motaker. Ærgo kan æ ha en på soverommat te nattjakt. Den bli avslått på dagtid. Så kan æ ha en i stua te kveldsjakt..synest det va genialt.
Så langt synest æ detta va et genialt kjøp,såm annbefales te alle andre såm vil ha en belli rævevarsler.
Modærniseringa av varsleran tok en halv time.
Sånn så den ut da den va pakka ut av æska.

Akkorat likens som Mikkel Revevarsler sin sensor. Her ser man at sender-antenna ligg limt fast inni sensoren.

Her har æ tredd den ijænna det hullet såm e på udersia av sensoren.

Så vart den tapa i skjøyen.

Færdi dekorert:-) Så ser man å strippinga av ledninga te antenna.
Bægge to færdi,å i hus.Det røde sensorlyset blei telldækka me svart tape.

Huset fotografert fra sia..trur detta funke som snus.

5 kommentarer:

 1. Howdy!
  Dette blir bra, har selv en slik på reveåta og den funker fjell! Jeg har også bygget 'hus' til den(1,5liters flaske)da jeg har dein nesten i fjæra der vestavinden tar godt. Pass på at hullet i bunnen ikke blir helt tett slik at evt kondens i sensoren renner ut.
  Lykke til:)

  Mvh Roy H.

  SvarSlett
 2. Antenna kan tas ut på mottakeren også, da blir rekkevidden enda lengere!

  Mvh.Ole M Børsen

  SvarSlett
 3. Ja æ bruke det å,men ser at æ ikke har skrevet eller vist det på bloggen. Ei oppdatering e kanske på sin plass? Æ har å ladda på øremuslinga/headsett på motakeran.  SvarSlett
 4. Hei Pulver! Takk for at du deler med deg av din enorme erfaring, meget interessant lesing!
  Har bestilt meg en Driveway Patrol og lurer på om du kan fortelle/legge ut noen bilder på de senere modifiseringer du har foretatt på dette settet? Evnt. også om tips/link til sider med utstyr jeg kan kjøpe inn. (ebay har kanskje dette også?)
  Tips til hvor jeg kan kjøpe en rimelig loddebolt m tilbehør?

  Takknemlig hvis du gidder å svare på disse spørsmålene!

  Mvh
  AndersO

  SvarSlett
 5. Æ har ikke gjort nåkka meir modifisering en det æ vise i bloggen. Men når det kjæm te loddebolt,så ikke kjøp di 2 rimeligste på biltema. Dm hold ikke mål. Æ kjøpte en på nætthandelen,tinnløs justerbar på tæmperaturen. Loddinga blei nåkka heilt ainna me kvalitetsværktøy. Biltema har også en større utgave me justerbar temperatur på. En kompis har den,å han e superførnøyd. Så kikk etter den om du vil bruk nånn kr.

  SvarSlett