fredag 9. mars 2012

En nær reven opplevelse.

I går,da det va fullmåne,fant æ ut at æ sku opp på fjellåta mi å sett et par tima.
Såm tænkt så gjort..kl.00.20 va æ på plass i upåklagelie forhold.
Satt å kikka å bære nyta naturen å måneskinnet.
Satt me hender`n godt planta i lomma,å rifla på fanget.
Me ett ble æ var en tusslelyd te vænstre før mæ. Æ lar blikket mitt søke lyden,å får se en ræv max 8 m te vænstre.
Æ sett urørli å vurdere ka æ ska jør. Men finn fort ut at en"panikk"bevægelse før å få rifla i annlægg å skuddklar e bortkasta. Så æ vælg å sett dørge stille. Mikkel snøse på nåkka,å bynn å gå mot mæ. Den kjæm kjappt nærmar,å passere mæ på 1 m..
Da får den tæften av mæ.
Du kan si den blei skræmt ja. Å stakk ut åver brinken,å blei borte. Æ vurderte ikke en gang å ta opp rifla før skudd. Den kjæm garantert tebake en gang.
En arti opplevelse,å nokk et eksempel på at mikkel e uforutsigbar. Æ had rægna me at dokka den opp,så vart det nere på flata i nærheita av åta,å ikke omentrent oppi lænestolen min.
Kanske man ska bynn å ta me hagla å herrætter.
Klokka 01.20 for æ heim uten fangst.

5 kommentarer:

  1. hehe, d va nu hvertfall ei bra overskrift :) arti :)

    fletchmatic

    SvarSlett
  2. korr bli d av oppdateringan? e innjom å sjække sia hær kvar dag men e jo ikke oppdatert sia 9 mars. e d lite trafikk på åte for tia eller? Vente i spenning på nye oppdateringa :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann.
      Hyggeli å læs at du e innom kvær dag. Må bære beklag at det har skorta litt på oppdateringe på bloggen. Det e ikke det at æ ikke har jakta,men det har ikke vært stor aktivitet. Åta her me huset har vært besøkt 2 gang på 3 uke,så varslern e ikke på om natta. Åtelyset e å av. Her går ræv næsten kvær natt,men ikke ne på åta..kun rundt husan. Når det kjæm te fjellåta så e den my besøk..men av freda rovvilt. Jærven hold ræv unna,så det e ikke vits i å jakte dær enda. Brunsten e nyrlig færdi her,så bedra været sæ,bli det lokking å blogging i nær framtid. Savne du oppdateringe,så kan du læs om mæ i siste nr av Jakt og Fiske :-)

      Slett
  3. ja får satse på bedre vær no, bor i åfjord i trøndelag å det e flomma overalt her nøtte ikke å lokke. Heldivis e d bra trafikk på åta mi for tia skutt tre ræva på tre daga no. Men kordan bruke du pc 2 fløyta?, shønne ikke kordan æ ska få te rætt lydn når æ suns det e så rar lyd i denj når æ bare blås heilt vanli i denj. Ska læs siste nr av jakt og fiske ja ;)

    Marius

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei.
      PC2 fløyta e enkel i bruk. Ta en titt her,så kanske du bli litt klokar.
      http://danthompsongamecalls.com/hunting/cottontail-call/
      Håpa du ikke har rægna bort dær nede nu.

      Slett